NOVAS PLANTAS
UMA AGRICULTURA MAIS
RICA
La SALICÓRNIA
La Salicórnia ye ua planta que suporta
eilebadas taxas de salenidade, sendo por esso, classeficada cumo halófita. Esta
Salicórnia nace nas Salinas Eiras Anchas na Figueira de la Foç.
La Salicórnia puode ser outelizada
para sustituir l sal nas saladas, por eisemplo na salada de tomate. Tamien
puode ser salteada cun lhegumes ó an omeleta. Recomendamos ua buona associaçon
de la Salicórnia de la Salina Eiras Anchas cul Requeijon: simplesmente por cima de las faties de l requeijon ó ambolbida pul
requeijon.
Na Anterneta ancontrará mais receitas
de salicórnia. La salicórnia debe ser cunserbada ne l friu mais ó menos por 1
sumana.
Se zeiar poderá cunserbá-la an binagre
por alguns meses.
La Salicórnia – sustituta de l Sal
Porque ye banhada cula auga salgada de
l mar, que sirbe para fazer l sal, la salicórnia ten un trabo salgado,
sustituindo l sal na alimentaçon. La sue aplicaçon mais generalizada ye nas
saladas, lhigeiramente migada, cunferindo un sabor a las saladas inigualable.
La planta tamien ye buona para temperar outros pratos cumo por eisemplo, peixe
cozido al oupor i patatas cozidas, etc.
A SALICÓRNIA
A Salicórnia é uma planta que suporta
elevadas taxas de salinidade, sendo por isso, classificada como halófita. Esta
Salicórnia nasce nas Salinas Eiras Largas na Figueira da Foz.
A Salicórnia pode ser utilizada para
substituir o sal nas saladas, por exemplo na salada de tomate. Também pode ser
salteada com legumes ou em omeleta. Recomendamos uma boa associação da
Salicórnia da Salina Eiras Largas com o Requeijão:
simplesmente por cima das fatias do requeijão ou envolvida pelo requeijão.
Na Internet encontrará mais receitas
de salicórnia. A salicórnia deve ser conservada no frio mais ou menos por 1
semana.
Se desejar poderá conservá-la em
vinagre por alguns meses.
A
Salicórnia – substituta do Sal
Porque é banhada com a água salgada do
mar, que serve para fazer o sal, a salicórnia tem um travo salgado,
substituindo o sal na alimentação. A sua aplicação mais generalizada é nas
saladas, ligeiramente migada, conferindo um sabor às saladas inigualável. A
planta também é boa para temperar outros pratos como por exemplo, peixe cozido
ao vapor e batatas cozidas, etc.
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