sábado, 18 de maio de 2013

ATENOR VOLTA A SER NOTÍCIA


CEGTAD – Capítulo de Primavera
 




Atanor fui l lhocal scuolhido astanho pa l Capítulo de Primabera de la CEGTAD.
Mais de centena i meia de cunfrades stubírun persentes que se deliciórun cul bun bino de l Praino, l cordeiro de raça churra mirandesa assado ne l forno i la bitela mirandesa assada na brasa.
La Ronda de las Adegas proporcionou l'abertura d'alguas de las sues típicas adegas qu'ouferecírun l bino caseiro de la region i la cerbeija artesanal SARTI.
Tamien houbo proba de miel i azeite i fabrico de pan caseiro qu'era cozido na hora, tenendo sido un de ls perdutos mais percurados a punto de nun haber ouferta suficiente pa la percura.
 

Atenor foi o local escolhido este ano para o Capítulo de Primavera da CEGTAD.
Mais de centena e meia de confrades estiveram presentes que se diliciaram com o bom vinho do Planalto, o cordeiro de raça churra mirandesa assado no forno e a vitela mirandesa assada na brasa.
A Ronda das Adegas proporcionou a abertura de algumas das suas típicas adegas que ofereceram o vinho caseiro da região e a cerveja artesanal SARTI.
Também houve prova de mel e azeite e fabrico de pão caseiro que era cozido na hora, tendo sido um dos produtos mais procurados a ponto de não haver oferta suficiente para a procura.

Sem comentários:

Enviar um comentário