CEGTAD – Capítulo de Primavera
Atanor fui l lhocal scuolhido astanho
pa l Capítulo de Primabera de la CEGTAD.
Mais de centena i meia de cunfrades
stubírun persentes que se deliciórun cul bun bino de l Praino, l cordeiro de
raça churra mirandesa assado ne l forno i la bitela mirandesa assada na brasa.
La Ronda de las Adegas proporcionou
l'abertura d'alguas de las sues típicas adegas qu'ouferecírun l bino caseiro de
la region i la cerbeija artesanal SARTI.
Tamien houbo proba de miel i azeite i
fabrico de pan caseiro qu'era cozido na hora, tenendo sido un de ls perdutos
mais percurados a punto de nun haber ouferta suficiente pa la percura.
Atenor foi o local escolhido este ano
para o Capítulo de Primavera da CEGTAD.
Mais de centena e meia de confrades
estiveram presentes que se diliciaram com o bom vinho do Planalto, o cordeiro
de raça churra mirandesa assado no forno e a vitela mirandesa assada na brasa.
A Ronda das Adegas proporcionou a
abertura de algumas das suas típicas adegas que ofereceram o vinho caseiro da
região e a cerveja artesanal SARTI.
Também houve prova de mel e azeite e
fabrico de pão caseiro que era cozido na hora, tendo sido um dos produtos mais
procurados a ponto de não haver oferta suficiente para a procura.
Sem comentários:
Enviar um comentário